Demokrasiye dönüş talebiyle protestolar düzenleyen gruplar, "Askeri diktatörlüğe hayır", "Kahrolsun diktatörlük, yaşasın demokrasi" sloganları atarak yürüdü ve ülkenin seçilmiş lideri Aung San Suu Kyi'nin derhal serbest bırakılmasını talep etti.
Euronews Türk protestolara katılma çağrısı yaptı. Sosyal medyaya başvuranlar İnternet gözlemevi NetBlocks verilerine göre Myanmar genelinde Twitter kullanımı darbe gününde yüzde 50, 6 Şubat'ta yüzde 54 azalırken, diğer çevrimiçi platformlara erişimin de kısıtlandığı kaydedildi. Bazı kullanıcılar, telefonlarının bir süre tamamen internete bağlanamadığını bildirdi.
Myanmar'daki 8 Kasım 2020 seçimlerinde yapılan oy sayımında sahtekarlık iddiaları nedeniyle ülkede gerginlik tırmandı ve askerlik yanlısı gösterilerin ardından Genelkurmay 28 Ocak'ta hükümeti seçimlerde sahtekarlık iddialarına açıklık getirmek için çağırdı. 1 Şubat'ta iktidarı ele geçiren ordu, bir yıllığına OHAL (OHAL) ilan etti. Cumhurbaşkanı Win Myint, Dışişleri Bakanı ve ülkenin fiili lideri Aung San Suu Kyi ve iktidar partisi Ulusal Demokratik Birlik'in (NLD) önde gelen isimleri gözaltına alındı.