DHA'nın haberine göre, minibüsüyle şehirden şehirlerarası ulaşım yapan Ferit Aslan, geçtiğimiz yıl 21 Kasım'da İstanbul'a kargo taşırken Ankara Şeriflikoçhisar'da akaryakıt istasyonuna girerek akaryakıt satın aldı. İstasyondan ayrılırken dezenfektan ve kolonya kullanan Aslan, aracına binip İstanbul'a doğru devam etti. Aslan, saat 00.57'de trafik antrenmanında 0.26 promil alkol aldı. Alkol kullanmadığını, dezenfektan ve kolonyanın etkisiyle böyle bir durum yaşandığını kaydeden Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi'ne kan tahlili için gitti. Aslan'ın buradaki kan testi 0 promil oldu. Aslan, alkol sayacında 0.26 promilin dezenfektan ve kolonyadan kaynaklanabileceğini söylese de cezai işlem yapıldı. Alkollü araç kullandığı için 1.128 TL para cezasına çarptırılan Aslan'ın ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu.
Ruhsatına el konulan Aslan, kararı düzeltmek için hukuk mücadelesi başlattı. Ticari aracın ailesinin geçim kaynağı olduğunu belirten Aslan, ruhsat aldığı için eve ekmek götüremediğini belirterek, şunları söyledi:
"Ehliyetim ekmek kazancım. 15 yıldır bunu yapıyorum. Kullandığım dezenfektan ve kolonya nedeniyle 6 aydır ehliyetime el konuldu. 3 aydır aracımı kullanamıyorum. Ne zaman sürücü bulmalıyım? İşten ayrıldım. Ehliyetimin iade edilmesini istiyorum. Alkolle araba kullanmadım. Kiram var, borcum var. " Ne yapacağıma şaşırıyorum. Kimya Mühendisleri Odası Mersin Temsilcisi Emre Üresin, araçta kullanılan dezenfektan veya kolonyanın alkol sayacının sonucunu etkilemesinin mümkün olduğunu söyledi. Alkol sayacının solunan havadaki hem alkol alımını hem de alkolü ölçtüğünü belirten Üresin, "Sürücülerin kullandığı dezenfektan veya kolonya seviyesini etkiliyor, ellerini ovuşturuyor, nefes alıyor. Ayrılmadan önce kolonya veya dezenfektan kullanalım. bir süreliğine evde. "Alkol uygulamasının kurbanı olmamamızı sağlayacak."