18 Nisan 2025 Cuma

Bahçeli'den İmamoğlu tutuklaması sonrası CHP'ye sert tepki

Bahçeli'den CHP'nin Sokak Çağrılarına Sert Eleştiri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP tarafından organize edilen protestolara yönelik sert açıklamalarda bulundu. Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, "CHP'nin başlattığı sokak çağrıları, Türkiye'yi tehlikeli bir sürece sürüklemeye yönelik bir girişimdir" dedi.

Toplumsal Huzuru Tehdit Eden Çağrılar

Bahçeli, CHP'nin protesto çağrılarını şu sözlerle eleştirdi: "Bu çağrılar, toplumsal huzuru bozmaya ve kamu düzenini alt üst etmeye dönük eylemlerdir." MHP lideri, bazı medya organlarının da bu süreci desteklediğini belirterek, "Cumhur İttifakı'na yönelik nefret söylemiyle hareket edenler, demokrasi dışı yöntemleri teşvik ediyor" ifadelerini kullandı.

  • Bahçeli, CHP'nin protestolarını "şuursuzluk" olarak nitelendirdi.
  • Medyadaki bazı isimlerin "yalanlarla" kamuoyunu yönlendirdiğini savundu.
  • "Ülkenin istikrarını bozmaya yönelik girişimler" olarak değerlendirdi.

Son dönemde artan siyasi gerilimlerin Türkiye'nin gündemini meşgul ettiğini belirten Bahçeli, "Bu tür provokatif eylemler, milletimizin birliğine zarar verir" uyarısında bulundu. Siyasi analistler, Bahçeli'nin bu açıklamalarının önümüzdeki süreçte taraflar arasındaki gerilimi daha da artırabileceğini ifade ediyor.

Son olarak, MHP liderinin bu sert çıkışının, İmamoğlu'nun yargı süreci ve CHP'nin tepkileriyle ilgili tartışmaları yeniden alevlendireceği öngörülüyor. Siyasi arenada yaşanan bu gelişmeler, Türkiye'nin demokrasi ve hukuk gündeminde önemli bir yer tutmaya devam edecek gibi görünüyor.

İlgili Haberler