Evlat Acısı Pedal Çeviriyor: 7500 km'lik Kök Hücre Umudu!
Politika

Evlat Acısı Pedal Çeviriyor: 7500 km'lik Kök Hücre Umudu!


15 June 20255 dk okuma22 görüntülenmeSon güncelleme: 29 June 2025

Adana'da yaşayan Kemal Yücel, 12 yıl önce kaybettiği 6 yaşındaki oğlunun ardından yüreğindeki acıyı umuda dönüştürmeye karar verdi. Kök hücre bağışına dikkat çekmek amacıyla 7 bin 500 kilometrelik bir bisiklet turuna başlayan Yücel, bu anlamlı yolculuğuyla farkındalık yaratmayı hedefliyor.

"Her Pedal Bir Umut Olsun"

Geçtiğimiz yıl "Her Pedal Bir Umut Olsun" temasıyla Çanakkale'den başlattığı turu bu yıl 6. kez tekrarlayan Kemal Yücel, 41 şehri ziyaret ederek kök hücre bağışının önemini anlatacak. Babalar Günü'nde yola çıkan Yücel, bir çocuğun gülüşü ve bir babanın evlat acısı yaşamaması için pedal çevirecek.

Yücel, turuyla ilgili şunları söyledi:

"Gideceğim şehirlerde kök hücre ve organ bağışının önemini anlatacağım. İnsanların lösemi hastası bir çocuğun hayatını kurtarabilme şansına sahip olduklarını vurgulayacağım. İstiyorum ki hiçbir baba benim gibi evlat acısı yaşamasın. Bundan önce yaptığım kök hücre bağışı çalışmalarında 500'den fazla çocuğumuza uygun ilik bulduk. Onlar şimdi hayattalar, bugün babalarına hediyeler verecekler, birlikte güzel vakit geçirecekler. Çocukların yaşama bağlanma umudu da bisiklet turumda benim yaşam enerjim olacak."

Kemal Yücel'in bu anlamlı yolculuğu, sadece kök hücre bağışına dikkat çekmekle kalmıyor, aynı zamanda organ bağışının da önemini vurguluyor. Yücel, kaybettiği oğlunun organlarını bağışlayarak 5 çocuğa umut olmuştu. Bu deneyim, onu başka çocukların hayatlarına dokunmaya ve onlara umut olmaya yöneltti.

Acıdan Umuda Dönüşen Bir Hikaye

2013'te oğlunu beyin tümörü nedeniyle kaybeden Yücel, yaşadığı zorlu süreci şöyle anlatıyor:

"Hastalığını öğrenmemizle kaybetmemiz arasında geçen süre 27 gün. Ameliyatın ardından 9 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetti ve Utku'nun organlarını bağışlama kararı aldık. 5 çocuğa hayat verdi. Uzun süre bunalım dönemi yaşadım. Yaşadığım evlat acısını umuda dönüştürmeye karar verdim. İlk olarak Utku'nun organlarıyla hayat bulan çocukları ziyarete başladım. Daha sonra hastanelerdeki çocukları ziyaret ederek onlara hediyeler dağıttım. Oğluma alamayacağım oyuncakları onlara hediye ettim. Onları mutlu gördükçe evladımın mutlu olduğunu düşündüm. Sanki karşımda Utku vardı ve mutlu olmuştu. Bunu yaygınlaştırdım. Türkiye'deki birçok hastaneye gitmeye karar verdim, o acıyı bu yüzden umuda dönüştürdüm. Son 6 yıldır da Türkiye'yi dolaşıyorum. Gittiğim şehirlerde çocukları ziyaret edip, onlara hediyeler de veriyorum hem de yaşamlarını kurtarma adına hareket ediyorum."

Kemal Yücel'in hikayesi, acının nasıl umuda dönüştürülebileceğinin en güzel örneklerinden biri. Onun bu anlamlı yolculuğu, kök hücre ve organ bağışı konusunda farkındalık yaratmanın yanı sıra, umut ve dayanışma mesajı da veriyor.

Babalar Günü Hüznü ve Umut

Babalar Günü'nde yola çıkmanın burukluğunu yaşayan Yücel, duygularını şöyle dile getiriyor:

"Evladım yaşasaydı şimdi kocaman bir delikanlı olacaktı, bir hediye alacaktı belki de birlikte vakit geçirecektik. Mutlu olacaktım. Onun eksikliğini çok hissediyorum. Kim bilir belki de yolda onun ruhu bana eşlik edecek, varlığını yanımda hissedeceğim. Zor bir gün, acı çok büyük, dilerim başka çocuklar Utku gibi hayatını kaybetmesin."

Kemal Yücel'in 7 bin 500 kilometrelik bisiklet turu, sadece bir farkındalık etkinliği değil, aynı zamanda bir umut yolculuğu. Onun bu anlamlı çabası, birçok çocuğun hayatına dokunacak ve onlara yaşama umudu verecek. Yücel'in azmi ve kararlılığı, hepimize örnek olmalı ve kök hücre ile organ bağışının önemi konusunda daha duyarlı olmamızı sağlamalıdır.