Özel'den Kurultay Davası Çıkışı: Hodri Meydan! CHP Kimseye Teslim Olmaz
Gündem

Özel'den Kurultay Davası Çıkışı: Hodri Meydan! CHP Kimseye Teslim Olmaz


04 June 20255 dk okuma11 görüntülenmeSon güncelleme: 16 June 2025

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada, son günlerde gündeme gelen "kurultay davası" tartışmalarına sert bir şekilde tepki gösterdi. Özel, isim vermeden yaptığı bu çıkışın, kurultayın iptali halinde parti yönetimine gelebileceği iddia edilen eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na da bir mesaj niteliği taşıdığı yorumlarına neden oldu.

"Kayyuma da Kimseye de Teslim Etmeyiz!"

Özel, konuşmasında 19 Mart'ta yaşananları bir darbe olarak nitelendirdi ve şunları söyledi:

"19 Mart'ta yaşadığımız hiç şüphesiz bir darbe. Daha önceki darbelerden hiçbir farkı yok. Biz 19 Mart'ın içinde bulunduğu haftaya İstanbul Barosu'na kayyum, İBB'ye kayyum, CHP'ye kayyum diye geldik. İBB kayyumunu yedi gün, yedi gece Saraçhane'deki yüce yürekli, cesur, genciyle yaşlısıyla aslan gibi milyonlar püskürttü. Biz de olağanüstü kongre yaparak CHP'ye hazırladıkları kayyum planını püskürttük."

Özel, partinin 81 il başkanı, 973 ilçe başkanı ve 2 milyon üyesiyle birlikte bu tür girişimlere karşı duracaklarını vurgulayarak, "Hodri meydan. Atatürk'ün partisini ne kayyuma bırakırız ne yargı oyunlarıyla kimseye teslim ederiz. Biz buradayız kardeşim. Hodri meydan," ifadelerini kullandı. Ayrıca, seçim olmadan partinin başına gelmek isteyenlerin 2 milyon üye tarafından engelleneceğini belirtti.

"Erdoğan'ın Hedefiyiz, Teslim Olmayız!"

CHP'nin 47 yıl sonra birinci parti olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefi haline geldiğini belirten Özel, "Dosta düşmana söylüyoruz ki teslim olmayız. Biz kazanacağız, Erdoğan gidecek, CHP kalacak," şeklinde konuştu.

Diğer Gündem Maddeleri

Özel, konuşmasında ayrıca şunlara değindi:

  • İftira İddiaları: Aziz İhsan Aktaş'ın CHP'li belediye başkan adaylarına yardım yaptığına dair iddialarına değinerek, bu tür iftiraların kabul edilemez olduğunu vurguladı.
  • Emekli Maaşları: Emekli maaşlarının yetersizliğine dikkat çekerek, 2002 yılında bir emeklinin maaşıyla iki kurbanlık koç alabilirken, bugün aynı maaşla bir koç bile alamadığını belirtti.

Özgür Özel'in bu sert çıkışı, CHP içinde ve siyasi arenada geniş yankı uyandırdı. Kurultay davası ve kayyum iddialarına karşı net bir duruş sergileyen Özel, partinin birlik ve beraberlik içinde bu tür girişimlere karşı mücadele edeceğini vurguladı. CHP'nin önümüzdeki dönemde nasıl bir strateji izleyeceği ve bu tartışmaların nereye varacağı merakla bekleniyor.