
Cip Alevlere Teslim! Avcılar'da Korku Dolu Anlar
Avcılar'da akşam saatlerinde meydana gelen olayda, seyir halindeki bir cip alevlere teslim oldu. Motor kısmından çıkan dumanları fark eden sürücü, aracı terk ederek canını kurtardı. Çevredeki vatandaşların yangın tüpleriyle müdahalesi yetersiz kalınca, olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.
Yangın Nasıl Başladı?
Olay, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Çetin Sokak'ta saat 20.00 sıralarında meydana geldi. 34 MP 8482 plakalı cip, seyir halindeyken motor kısmından dumanlar yükselmeye başladı. Durumu fark eden sürücü, aracı derhal yol kenarına çekerek araçtan indi. Kısa süre sonra alevler tüm aracı sardı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürdü.
Vatandaşların İlk Müdahalesi
Yangını gören çevredeki vatandaşlar, ellerindeki yangın söndürme tüpleriyle alevlere müdahale etmeye çalıştı. Ancak yangın, kısa sürede büyüyerek tüm aracı sardı. İtfaiye ekiplerinin gelmesiyle yangın kontrol altına alındı ve söndürüldü. Yangın sonrası araç kullanılamaz hale geldi.
Yangının Ardından
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Araç yangınları, özellikle yaz aylarında sıcak havaların etkisiyle daha sık görülebilmektedir. Bu nedenle araç sahiplerinin, araçlarının bakımlarını düzenli olarak yaptırmaları ve olası bir yangın durumunda müdahale edebilmek için yangın söndürme tüpü bulundurmaları önemlidir.