19 Nisan 2025 Cumartesi

Antakya Medeniyetler Korosu Ramazan'da Hatay'da Unutulmaz Bir Konser Verdi

Hatay'ın kültürel zenginliğini ve birlikte yaşama kültürünü dünyaya duyuran Antakya Medeniyetler Korosu, bu kez Ramazan ayının manevi atmosferinde unutulmaz bir konsere imza attı. 6 Şubat 2023'teki depremlerde 7 üyesini kaybeden koro, Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri kapsamında müzikseverlerle buluştu.

Depremde Kaybedilenler Anısına Duygusal Anlar

2007 yılında 3 semavi din ve farklı mezheplerden bireylerin katılımıyla kurulan koro, Hatay Kültür ve Sanat Çarşı'nda sahne aldı. Şef Yılmaz Özfırat yönetimindeki konserde, depremde kaybedilen üyelerin anısına duygusal anlar yaşandı. Vatandaşlar, seslendirilen şarkılara eşlik ederken, koro üyeleri ve izleyiciler arasında derin bir bağ oluştu.

Vali Masatlı ve Eşi de Konserdeydi

Konsere, Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı da katılarak koro üyelerine destek verdi. Etkinlik, Ramazan'ın manevi havasını sanatla birleştirerek, birlik ve beraberlik mesajlarıyla dolu bir geceye dönüştü.

  • Koro, 2007'den bu yana dünya çapında birçok konser verdi.
  • Depremde kaybedilen üyelerin anısına özel şarkılar seslendirildi.
  • Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser, büyük beğeni topladı.

Antakya Medeniyetler Korosu, bu konserle hem depremde kaybettiklerini andı hem de Hatay'ın kültürel mirasını yaşatmaya devam etti. Ramazan'ın birlik ve dayanışma ruhunu sanatla birleştiren etkinlik, izleyiciler tarafından uzun süre hatırlanacak bir geceye dönüştü.

İlgili Haberler